ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α.ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΕΚ

ΕΡΩΤΗΣΗ,

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Θέμα: Κατάργηση της Εργατικής Εστίας και του ΟΕΚ

Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, οργανισμοί φιλεργατικοί που δημιουργήθηκαν (ο πρώτος δε από τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά) προκειμένου να στηρίξουν τους Έλληνες εργαζομένους με απόφαση σας κλείνουν. Είναι δε οργανισμοί οι όποιοι εκτός του ότι στηρίζουν οικονομικά και ψυχικά τους Έλληνες εργαζομένους, στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στις εισφορές των εργαζομένων.

Πλέον χιλιάδες δικαιούχοι του ΟΕΚ βρίσκονται αντιμέτωποι με την οικονομική καταστροφή με τις θυσίες χρόνων για την απόκτηση στέγης να χάνονται, καθώς και εκατοντάδες εργαζόμενοι δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν έστω και ελάχιστες ημέρες διακοπές τον χρόνο, να έχουν κοινωνικές παροχές ψυχαγωγίας, να μαθητεύουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κτλ.

Ερωτάσθε,

Α) Τι θα απογίνουν οι δικαιούχοι των προγραμμάτων του ΟΕΚ που βρίσκονται σε εξέλιξη;

Β) Πως προτίθεστε με αντισταθμιστικά μέτρα να παρεχετε ανάλογη κοινωνική βοήθεια στους Έλληνες εργαζομένους;

Αθήνα 16.02.2012
Ο ερωτών

Αθανάσιος Κ. Πλεύρης
Βουλευτής Α’ Αθηνών

Share this article

Ετικέτες

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.