ΑΔΕΔΥ προς Κυβέρνηση- Επιστολή – καθυστέρηση έκδοσης των ΚΥΑ για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Θέμα:Απαράδεκτη καθυστέρηση στην έκδοση των ΚΥΑ για την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, σε συνέχεια της σχετικής Γνωμοδότησης της Διϋπουργικής Επιτροπής.

          Παρά το γεγονός ότι η σχετική Γνωμοδότηση της Διϋπουργικής Επιτροπής για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο ολοκληρώθηκε εδώ και δύο χρόνια περίπου, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί η έκδοση όλων των απαραίτητων ΚΥΑ για τη χορήγησή του, ακόμα δεν έχει προχωρήσει σχεδόν τίποτα.

          Οι μόνες ΚΥΑ που εκδόθηκαν, κι αυτές με πολλά προβλήματα ήταν για τους εργαζόμενους στον τομέα ευθύνης του Υπουργείου Υγείας και για τους υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα.

         Θεωρώντας απαράδεκτη και αδικαιολόγητη την όλη καθυστέρηση, ζητάμε να μας αποστείλετε άμεσα τα σχέδια όλων των σχετικών ΚΥΑ, όπως άλλωστε δεσμευτήκατε σε συνάντησή μας και ταυτόχρονα να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2023.10.16 – Επιστολή – καθυστέρηση έκδοσης των ΚΥΑ για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.