ΠΟΠΟΚΠ- 1η Μάη - ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΠΟΚΠ 10.30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΣΤΑΔΙΟΥ 29)

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα, 27-4-2017

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ: 21033137322103314570

Fax: 2103314179

grammateia@popokp.gr

 

Συναδέλφισσες – οι,

Η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται σε μια περίοδο που από τη μια τα σύννεφα του πολέμου των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών πυκνώνουν και απειλούν ευρύτερα την ανθρωπότητα και από την άλλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει ξεδιάντροπα στο κλείσιμο της περίφημης 2ης αξιολόγησης με νέα σφαγιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με πρώτο αυτή τη φορά το ξεπούλημα της ΔΕΗ / ΑΔΜΗΕ.

Σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα. Με τη νέα φορολογική επιδρομή, τη δραματική μείωση του αφορολόγητου οδηγεί στη φτωχοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ ετοιμάζει νέα μέτρα στα εργασιακά, με κυρία αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της δυνατότητας κήρυξης απεργίας.

Ο κόσμος της δουλειάς καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει το λογαριασμό των μέτρων, επομένως αποτελεί μονόδρομο περισσότερο από ποτέ η εργατική πρωτομαγιά να αποτελέσει έναν αγωνιστικό σταθμό ενάντια στη νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας που φέρνει κι αυτή η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

  • Η εργατική 1η Μάη να γίνει πρώτος σταθμός συσπείρωσης και αγώνα

  • Κάτω τα νέα μέτρα και η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

  • Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

  • Μόνος δρόμος, ο δρόμος των αγώνων μας

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις κατά ΤΟΠΟΥς ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙς ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΠΟΚΠ 10.30 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑς – ΣΤΑΔΙΟΥ 29)

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη. Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι.

Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει!

Share this article

Ετικέτες

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.