ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Ψήφισμα για ΟΕΚ - ΟΕΕ Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίαση της 5ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, συζήτησε προ ημερησίας διατάξεως το ζήτημα «της
Κατάργησης του Ο.Ε.Κ. και Ο.Ε.Ε.

Μετά από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων
αποφάσισε Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α:

Την έκδοση του κατωτέρω ψηφίσματος που αφορά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας:

Καταγγέλλουμε απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, η οποία αποφασίστηκε και ψηφίστηκε με τον εφαρμοστικό νόμο κατ’ επιταγή του Μνημονίου, από τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι δυο καταργηθέντες Οργανισμοί αποτελούσαν φορείς κοινωνικής πολιτικής της Ελλάδας που είχαν αποδείξει έμπρακτα με τη λειτουργία τους ότι είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο έργο τους, με τη στήριξη χιλιάδων εργαζομένων για την απόκτηση κατοικίας είτε με την καταβολή άτοκων στεγαστικών δανείων είτε με την επιδότηση ενοικίου στους δικαιούχους, ενώ, με τις δράσεις τους είχαν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στους εργαζομένους.

Καταδικάζουμε την κατάργησή τους, αφού η λειτουργία τους δεν επιβάρυνε στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς οι πόροι τους προέρχονταν αποκλειστικά και μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων (1,00%) και των εργοδοτών (0,75%) ενώ το αποθεματικό τους ανερχόταν περίπου στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ταυτόχρονα η κατάργηση των παραπάνω Οργανισμών επιφέρει τεράστια αναστάτωση στους εργαζόμενους σ’ αυτούς, που, με τους γλισχρούς πλέον μισθούς τους, βλέπουν τη ζωή και το μέλλον τους αβέβαιο.

Όσον αφορά το Νομό Βοιωτίας είναι γνωστό το τεράστιο έργο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, αφού 650 οικογένειες έχουν παραλάβει εργατικές κατοικίες, 1.800 οικογένειες έχουν λάβει δάνεια αγοράς- ανέγερσης μέσω τραπεζών με επιτόκιο 0% έως 2,5%, 2.300 οικογένειες έχουν λάβει δάνεια αποπεράτωσης κατοικιών, 600 οικογένειες λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου κάθε χρόνο, 100 οικογένειες ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία, άγαμες μητέρες κ.λ.π.) έχουν λάβει άτοκα δάνεια αγοράς – ανέγερσης κατοικίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ  

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.