Δάνεια ΟΕΚ - Τρίτεκνοι Πρέβεζας προς Βουλευτές Ηπείρου

Αξιότιμοι    κ.κ.    Βουλευτές ,


Ο  Σύλλογος Τριτέκνων Ν.  Πρέβεζας  εκπροσωπώντας 2.200  οικογένειες  στο   Νομό  Πρέβεζας ,εκφράζει την έντονη ανησυχία των οικογενειών   σχετικά με την τύχη των <<ΑΤΟΚΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ >>που έλαβαν για την ανέγερση –η-  την αγορά κατοικίας από τον ΟΕΚ,  πλέον ανήκει στον ΟΑΕΔ .
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΕΚ Πανελλαδικά, τα δάνεια αυτά δόθηκαν  σε 86.000 τρίτεκνες οικογένειες .
Το  στεγαστικό δάνειο αφορούσε το ποσό τον 160.000 ευρώ ,ήταν άτοκο με διάρκεια  αποπληρωμής τα 25 έτη η δε μηνιαία δόση του ανέρχεται στο ποσό των 533 ευρώ.
Δεδομένου της αδυναμίας πληρωμής των υψηλών δόσεων του δανείου,  λόγο της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης ,παρακαλούμε όπως καταθέσετε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό εάν προτίθεται να προβεί σε ευνοϊκή ρύθμιση του άτοκου στεγαστικού δανείου που δόθηκε προς την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των τρίτεκνων οικογενειών.-
   
    Με   εκτίμηση

                             Για το   Διοικητικό  Συμβούλιο  Τριτέκνων Ν.  Πρέβεζας

Ο  Πρόεδρος                        Ο  Γραμματέας

Δήμος   Βασίλειος Κατωγιάννης  Ηλίας

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.