Ερώτηση Κεγκέρογλου για τα δάνεια που έχει δώσει ο ΟΕΚ

Ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας αντίστοιχα, ζητώντας να δοθεί δυνατότητα ρύθμισης των δανείων του ΟΕΚ και του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
 Image result for κεγκερογλου
Ο ΟΕΚ και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, έχουν χορηγήσει χιλιάδες στεγαστικά δάνεια είτε με ιδία κεφάλαια είτε σε συνεργασία με τράπεζες για ανέγερση, επισκευή ή αποπεράτωση κατοικίας.
Σ’ αυτούς πρέπει να προστεθούν και χιλιάδες δικαιούχοι κατοικιών του ΟΕΚ που οφείλουν την αποπληρωμή των κατοικιών που τους παραδόθηκαν.
Η Κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα και παρότι η πληρωμή των ανωτέρω δανείων δεν μπορεί να υποστηριχτεί, δεν έχει προχωρήσει σε καμιά ρύθμιση τους.
Επειδή η πλειονότητα των ανωτέρω δανειοληπτών, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση των δανείων τους και
επειδή η δυνατότητα ρύθμισης:
1.      για τα δάνεια του ΟΕΚ από ιδία κεφάλαια του Οργανισμού ή χαμηλότοκα σε συνεργασία με τράπεζες, δόθηκε για τελευταία φορά το 2011-2012 και
2.      για δάνεια του ΤΠΔ, χρειάζεται βελτίωση προκειμένου να προσαρμοστεί στις σημερινές δυνατότητες

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των δανείων του ΟΕΚ όλων των κατηγοριών αλλά και των δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων;

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.