10.524 επιταγές από τις 25.000 χωρίς δικαιούχους στα προσωρινά αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

Η Δ.ΥΠ.Α. τιμωρεί τους δικαιούχους της επιβάλλοντας ποινές αποκλεισμού

Δεν απορροφήθηκαν τα κονδύλια στον κοινωνικό τουρισμό συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

10.524 επιταγές από τις 25.000 χωρίς δικαιούχους στα προσωρινά αποτελέσματα

Κοινωνικός τουρισμός Δ.ΥΠ.Α. για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες. Αντιγράφουμε από το Δελτίο Τύπου της Δ.ΥΠ.Α. «Το πρόγραμμα ξεκινάει φέτος την 01.06.2025, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και θα υλοποιηθεί έως την 31.05.2026. Αφορά σε 25.000 επιταγές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκ. ευρώ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή (παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010). »

Χθες, ανακοινώθηκαν το προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος με αριθμό επιτυχόντων δικαιούχων..14.476 !! Δηλαδή 10.524 επιταγές χωρίς δικαιούχους, το 42% δηλαδή των επιταγών και του προϋπολογισμού. Δηλαδή περίπου 1.263.000€ από τα 3.000.000 € δεν πρόκειται να εκταμιευτούν !!

Τα Ρεκόρ της Δ.ΥΠ.Α. δεν σταματάνε !!

Στους πίνακες αποκλειόμενων περιλαμβάνονται 29.288 ως αποκλειόμενοι δικαιούχοι και 7.732 ως αποκλειόμενα ωφελούμενα μέλη.

Και ενώ υπάρχουν τόσες χιλιάδες αποκλειόμενοι η Δ.ΥΠ.Α. έδωσε μόνο λίγες ώρες προθεσμία για τις ενστάσεις σήμερα Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το πρόβλημα με όσους προγραμματίζουν την υλοποίηση των προγραμμάτων από τη Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α. φαίνεται ότι δεν έχει λυθεί αφού ταυτόχρονα τρέχουν πολλά προγράμματα από την ίδια Υπηρεσία της Ασφάλισης Δ.ΥΠ.Α. με αποτέλεσμα οι λίγοι υπάλληλοι σε κάθε τμήμα να μην προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα, εξετάζοντας αιτήσεις, δικαιολογητικά, ενστάσεις να απαντούν ταυτόχρονα σε ερωτήσεις δικαιούχων και των παρόχων και δεν συμμαζεύεται (δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, κατασκηνώσεις, πιλοτικό επίδομα ανεργίας κ.α ) !!

Κανένας απολύτως σεβασμός στους δικαιούχους που πληρώνουν τις εισφορές τους, κανένας απολύτως σεβασμός στους εργαζόμενους που καλούνται να διεκπεραιώσουν τις αιτήσεις με τα ηλεκτρονικά συστήματα είτε να κρασάρουν είτε να υπολειτουργούν !!

Και δεν φτάνει αυτό, ενώ έχουν στείλει ειδοποιήσεις σε δικαιούχους (και μή) για να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους στο πρόγραμμα που τρέχει, δεν στέλνουν ειδοποιήσεις σε όσους συμμετείχαν στο νέο πρόγραμμα 2025-26 ότι έχουν βγει τα αποτελέσματα για να το αντιληφθούν και να καταθέσουν τις ενστάσεις τους. Για άλλη μια φορά, όποιος προλάβει τον Κύριο είδε !!

Δυστυχώς η Δ.ΥΠ.Α. από την παρακράτηση της συγκεκριμένης εισφοράς των συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών φαίνεται ότι φουσκώνει ένα κουμπαρά από αδιάθετα κονδύλια την ίδια ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας δεν τους περισσεύουν για να πάνε ούτε λίγες ημέρες διακοπές.

Η Δ.ΥΠ.Α. τιμωρεί όσους δεν εξαργύρωσαν τις επιταγές τους, έχει θέσει αυστηρά κριτήρια επιλογής δικαιούχων και μένουν πολλά εκατομμύρια στα διαθέσιμα αποθεματικά της από την συγκεκριμένη εισφορά.

Θα μπορούσε να αφαιρέσει τους αποκλεισμούς και τις ποινές, να εκπονήσει διαφορετικά προγράμματα τουρισμού με όσα κονδύλια δεν εκταμιεύονται όπως οργανωμένα εκδρομικά με συνοδούς αλλά δεν κάνει τίποτα.

 

Και εις ανώτερα !!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Share this article

Συνημμένα αρχεία:

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.