ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ- Στο ύψος των 132.990€ οι έξι απευθείας αναθέσεις της Δ.ΥΠ.Α. σε εταιρεία-φάντασμα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8, 17456 Άλιμος

Τηλ.: 210.99.89.647

www.oyoaed.gr

e-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.dypa.gov.gr   

Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πατησίων 30, 101 70 Αθήνα

Τηλ.: 213.15.19.112

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΑΝ.ΣΥΛ.ΥΠΑΛ.ΟΑΕΔ- τΟΕΕ-τ.ΟΕΚ

Aθήνα, Σολωμού 60, τηλ.: 694.255.94.70, 697.369.19.89, 210.52.81.485,

Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">syl.pansypo@gmail.com, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">pansypo@dypa.gov.gr, url: www.pansypo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Στο ύψος των 132.990€ οι έξι απευθείας αναθέσεις της Δ.ΥΠ.Α. σε εταιρεία-φάντασμα

 

Στις 14 Μαΐου 2024 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ (ΠΑΝΣΥΠΟ) εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δημοσιοποίησε την απευθείας ανάθεση από τη Δ.ΥΠ.Α. σε ιδιωτική εταιρεία, ύψους 33.790,00(πατήστε εδώ ΑΔΑ ΨΨ274691Ω2-9Μ3), προκειμένου να διαφημίσει τις δράσεις κατάρτισης ανέργων. Η εν λόγω εταιρεία, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από εκτενή σχετική έρευνα του Συλλόγου, δεν διέθετε ηλεκτρονικό σάιτ, λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε καν σταθερό τηλέφωνο, παρότι ως δραστηριότητα δηλώνεται ότι εξειδικεύεται (ΚΑΔ 62.01.11) στις υπηρεσίες Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τεχνολογιών της Πληροφορίας για Εφαρμογές. Επιπροσθέτως, δεν βρέθηκαν δημοσιοποιημένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ανάλογη δραστηριότητα, δηλαδή ανάληψη έργων στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Εν συνεχεία εκτενές ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (πατήστε εδώ) με τίτλο «ΔΥΠΑ: απευθείας ανάθεση σε εταιρεία-φάντασμα», όπου χαρακτηριστικά αναφερόταν ότι στον αριθμό κινητής τηλεφωνίας που είχε δηλωθεί από την εν λόγω εταιρεία για επικοινωνία δεν ανταποκρίνεται κανείς παρά μόνο ο αυτόματος τηλεφωνητής του παρόχου. Πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η δημοσιογράφος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α., χωρίς ωστόσο ανταπόκριση του δεύτερου, ενώ η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε ότι «θα ενημερωθεί και θα απαντήσει σχετικά».

Για τη συγκεκριμένη καταγγελία κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ωστόσο ουδεμία απάντηση δόθηκε μέχρι σήμερα από κανέναν αρμόδιο. Από τότε έχουν περάσει έξι ημέρες και επικρατεί «σιγή ασυρμάτου».

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η ΠΟΠΟΚΠ και ο ΠΑΝΣΥΠΟ πραγματοποίησαν περαιτέρω έρευνα για τη συγκεκριμένη εταιρεία, από όπου διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω απευθείας ανάθεση σε αυτήν από τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ δεν είναι η μοναδική… Συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε επιπλέον απευθείας αναθέσεις, όλες με το ίδιο αντικείμενο, δηλαδή την επικοινωνιακή προβολή της Δ.ΥΠ.Α. Συγκεκριμένα:

Συνολικό ποσό απευθείας αναθέσεων από τη Δ.ΥΠ.Α. στην εταιρεία-φάντασμα: 132.990€!

Να δώσουν απαντήσεις τώρα!

Τα χρήματα αυτά είναι των εργαζομένων για την ανεργία και όχι το τσιφλίκι του καθενός

Καλούμε τη Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α. και το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να δώσουν άμεσα μία απάντηση για όσα έχουν δημοσιευτεί και καταγγελθεί, δεδομένου ότι οι απευθείας αναθέσεις στην εν λόγω εταιρεία άρχισαν τον 9ο/2023, κατά συνέπεια μεγάλο τμήμα των ποσών που προαναφέρουμε έχει ήδη καταβληθεί στην εταιρεία.

Είναι αδιανόητα προκλητική η σιωπή τους και ουσιαστικά η άρνησή τους να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για το πού καταλήγουν τα χρήματα των εργαζομένων για την ανεργία.

Καλούμε τον Διοικητή και τους τρεις υποδιοικητές της Δ.ΥΠ.Α. σε άμεση παραίτηση εάν δεν προβούν σε εξηγήσεις εντός των επόμενων ημερών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΔ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ        ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΠΟΚΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΟΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ                   ΚΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝ.ΣΥΛ. ΟΑΕΔ - τ.ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Share this article

Τελευταία άρθρα από τον/την ΠΑΝ.Σ.ΥΠ.Ο.

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.