ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ -

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Είναι πλέον γνωστό ότι η σημερινή Κυβέρνηση μισεί κάθετι Δημόσιο. Ιδιωτικοποιεί την υγεία παρότι πληρώνουμε χρυσές εισφορές, ιδιωτικοποιεί πολλούς τομείς στο Δημόσιο (καθαριότητα, φύλαξη, πληροφορική, τηλεφωνικά κέντρα κ.α), νομοθετεί Ιδιωτικά Πανεπιστήμια χωρίς να εξασφαλίζει επαρκή χρηματοδότηση στα Δημόσια, εκπονεί στεγαστικά προγράμματα σε συνεργασίες με καλοπληρωμένες ιδιωτικές εταιρείες ενώ όταν διεκδικούμε αυξήσεις και τα δώρα τότε μας απαντούν ότι απαιτείται δημοσιονομική σύνεση !!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ μετά την ψήφιση του Ν.4408/21 η Κυβέρνηση έχει προσφύγει πάνω από 15 φορές στα δικαστήρια και έχει βγάλει παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων ενώ για την αποχή από την αξιολόγηση έχει προσφύγει 4 φορές φέτος και σε όλες βγήκε η απεργία παράνομη.

Η κρίση εμπιστοσύνηςτων πολιτών στην Δικαιοσύνη μεγαλώνει. Μόλις προχθές μάθαμε ότι η εισαγγελέας της δίκης για τον φερόμενο ως παιδοβιαστή πρότεινε την αθώωσή του από την κατηγορία του βιασμού παρότι η ίδια η 12χρονη το έχει επιβεβαιώσει προκαλώντας μεγάλη οργή και αγανάκτηση στην πλεοψηφία της κοινωνίας την ίδια ώρα που άλλοι καταδικασμένοι βιαστές κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η αυταρχικότητα είναι η λύση για κάθε κοινωνική αντίδραση, σε κάθε διαδήλωση τα επεισόδια βίας απέναντι στους φοιτητές είναι σκηνές πλέον συνηθισμένες με τα κεφάλια φοιτητών βουτηγμένα στα αίματα από τα γκλοπς της αστυνομίας όσο οι μεγαλοεπιχειρήσεις αισχροκερδούν εις βάρος των πολλών αδύναμων. Πριν λίγες ημέρες ο 72χρονος, κυρ Πέτρος, που πωλούσε βιβλία σε λαϊκή στην Κρήτη, αυτοκτόνησε ζητώντας συγγνώμη από την οικογένειά του, αφού δεν άντεξε από τους πόνους, εξαιτίας της έλλειψης του φαρμάκου για τη θεραπεία του καρκίνου.

Ποιός τελικά οφείλει μια συγγνώμη ο Κυρ Πέτρος ή εσείς κύριοι και κυρίες που μας Κυβερνάτε και έχετε αφήσει στο απυρόβλητο τηις φαρμακευτικές να κερδοσκοπούν;

Ενώ όλοι μας βιώνουμε εδώ και πολλά χρόνια μια παρατεταμένη κρίση, η Κυβέρνηση μας απειλεί με πειθαρχικά αν δεν πειθαρχίσουμε για να μας αξιολογήσουν. Αλήθεια ποιοί θα μας αξιολογήσουν;

Τους συναδέλφους/ισες για παράδειγμα στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, οιΒ’ αξιολογητές, οι Περιφερειακοί Διευθυντές πώς είναι δυνατόν να τους κρίνουνόταν οι περισσότεροι όχι μόνο δεν γνωρίζουν τους υπαλλήλους και τί αντικείμενα τους έχουν ανατεθεί αλλά ούτε δεν γνωρίζουν καλά καλά πού πέφτουν τα κτίρια των ΒΝΣ για να τους επισκεφτούν ;

Επαναλαμβάνουμε και σε αυτήν την ανακοίνωση ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να αποδεχτούμε και να συμμετέχουμε στην αξιολόγηση είναι όλοι όσοι μας κρίνουν να έχουν πρώτα οι ίδιοι αξιολογηθεί!! (στην αντικειμενική αξιολόγηση όπως αντιλαμβανόμαστε δεν συμπεριλαμβάνεται ο διορισμός μέσω αναθέσων καθηκόντων προϊσταμένων από τον Διοικητή).

Ενώ τους έχει πιάσει μεγάλη πρεμούρα για να μας αξιολογήσουν με διάφορες απίθανες μανατζερίστικες αιτιολογίες όπως επίδειξη ενδιαφέροντος, αφοσίωση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, αφοσίωση στην εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων αντιθέτωςόσον αφορά την αξιολόγηση των Διοικητών των ΝΠΔΔ παρότι ψήφισαν από το Νοέμβριο 2023 το Ν.5062 περί νέου συστήματος επιλογής των Διοικήσεων, δεν έχουν προκηρύξει καν 4 μήνες μετά για την Δ.ΥΠ.Α τίποτα σχετικό.

Το νέο Οργανόγραμμα της Υπηρεσίας χαρακτηρίζεται πλέον αναχρονιστικό. Πολλές από τις υφιστάμενες Δομές δεν έχουν καν στελεχωθεί ενώ σε άλλες Υπηρεσίες όπως στην Διεύθυνση Γ1 Ακίνητης Περιουσίας και Στεγαστικής Συνδρομής απαιτούνται επιπλέον τμήματα και μόνιμη στελέχωση αφού τα νέα στεγαστικά προγράμματα, οι συνταξιοδοτήσεις έμπειρων υπαλλήλων και η συσσώρευση εκκρεμοτήτων έχουν δημιουργήσει ένα στην ουσία εκρηκτικό κοκτέϊλ εργασιακής πραγματικότητας.

Σε όλη την επικράτεια η στέγαση υποστελεχώνεται την ίδια στιγμή που συνεχώς θα πρέπει να μαθαίνουμε αντικείμενα στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου που ενώ τους ξεζουμίζουν κατόπιν τους απολύουν εκτοξεύοντας μάλιστα και διάφορες απαντήσεις όταν τους ζητάμε να παραμείνουν λίγους μήνες για να μας βοηθήσουν και να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημά τους για την συνταξιοδότησή τους, όπως ότι είναι αντισυνταγματικό κιόλας οι λίγοι επιπλέον μήνες παραμονής τους στη δουλειά που έμαθαν και προσέφεραν!!

Ευχαριστούμε κύριοι και κυρίες της Κυβέρνησης αλλά δεν θα πάρουμε!!

Τη νέα αβίωτη εργασιακή πραγματικότητα που μας έχετε επιβάλλει δεν θα την αποδεχτούμε παθητικά !!

Έχουμε συνηθίσει τις απειλές σας όλα αυτά τα χρόνια !!

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας ΠΟΠΟΚΠ κατόπιν σχετικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και εναρμονιζόμενο στο πλαίσιο που υποδείχθηκε από την ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε και

κηρύσσουμε απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την διαδικασία στοχοθεσίας και αξιολογήσεως του ν.4940/2022 και των, κατ’ εξουσιοδότηση τούτων κανονιστικών αποφάσεων και εγκυκλίων, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου, τους οποίους εκπροσωπούμε !!

Συμπληρώνουμε την συνημμένη αίτηση συμμετοχής και την στέλνουμε το συντομότερο δυνατόν στον λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Συλλόγου, pansypo@dypa.gov.gr χωρίς να απαιτείται πρωτόκολλο από τις υπηρεσίες αφού όλες οι αιτήσεις θα κατατεθούν κατόπιν από το Δ.Σ του Συλλόγου με ενιαίο πρωτόκολλο στη Διοίκηση Δ.ΥΠ.Α.

Η Ομοσπονδία ΠΟΠΟΚΠ έχει ήδη επιδώσει το σχετικό συνημμένο εξώδικο στη Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.