Καταγγελία για την απαγόρευση συναθροίσεων

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                         

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ            

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

Αθήνα,27-1-2021
Αρ.Πρωτ:3854

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ

 

Λίγες μόνο μέρες μετά τις προκλητικές, αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη σχετικά με το «εθνικό» σχέδιο διαχείρισης δημόσιων συναθροίσεων, η κυβέρνηση της Ν.Δ., με νέο «έκτακτο ανακοινωθέν» του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας το πρωί της 26ης Ιανουαρίου, απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φλεβάρη! Στο συγκεκριμένο ανακοινωθέν επισημαίνονται και πάλι τρομοκρατικά τα πρόστιμα των 5.000 και 3.000 ευρώ για τους διοργανωτές και τα 300 ευρώ για όσους συμμετέχουν στις συναθροίσεις!

Η κυβέρνηση προχωράει όλο και πιο επιθετικά στην αντιλαϊκή της πολιτική και συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας. Παράλληλα, προωθεί άμεσα το νομοσχέδιο καρατόμησης της πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, των ποινών των φοιτητών, της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της καταστολής, ενώ με χουντικού τύπου μέτρα και απαγορεύσεις επιχειρεί να ανακόψει το συνεχώς ογκούμενο φοιτητικό, νεολαιίστικο και εκπαιδευτικό κίνημα.

Την ίδια ώρα, πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς μέσα προστασίας, εντελώς ανεξέλεγκτα, χιλιάδες επιβάτες στοιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς κανένα μέτρο, ενώ η κυβέρνηση συμβιβάζεται με όλες τις απαιτήσεις κάθε εργοδοσίας. Σπεύδει δε να διευκρινίσει ότι οι «συναθροίσεις» στην αγορά δεν εμπίπτουν στη νέα απαγόρευση, αλλά μόνο οι διαδηλώσεις αποτελούν κίνδυνο!

Το Δ.Σ. της ΠΟΠΟΚΠ αποφάσισε ομόφωνα ότι παρά την απαγόρευση θα συμμετάσχει στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στις 28/1 στην Παιδεία και την Υγεία, τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις στην Υγεία (πύλες νοσοκομείων, διαδηλώσεις κ.λπ.) και προκηρύσσει Παναττική Διευκολυντική Στάση Εργασίας για την Πέμπτη 28/1, από τις 12 μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δώσουμε μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στα Προπύλαια.

 

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

 

ipografes popokp 2020

Share this article

Ετικέτες

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.