Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ για τους απλήρωτους εργαζόμενους με voucher-περιφερειακή διευθύντρια Πελοποννήσου - ..'' δεν μπορεί να χάσει χρόνο ώστε να το διευθετήσει''

Παρέμβαση στην Περιφερειακή Διευθύντρια Πελοποννήσου του ΟΑΕΔ για το οξυμένο πρόβλημα των απλήρωτων εργαζομένων στα προγράμματα voucher, πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Οκτώβρη το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας.

Το κλαδικό σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα απασχόλησης βιώνουν εδώ και μήνες το δικό τους γολγοθά, μιας και είναι αναγκασμένοι να παρέχουν την εργασία τους στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους χωρίς να πληρώνονται ούτε τα ψίχουλα που τους οφείλονται από αυτά τα προγράμματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν καν τα χρήματα να μετακινηθούν προς τη δουλειά τους. Πολλοί από τους συναδέλφους αυτούς έχουν απλήρωτους λογαριασμούς, απλήρωτα νοίκια κ.τ.λ.

Για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο όλα βαίνουν καλώς, καθώς και το κεφάλαιο βγάζει τα κέρδη του με τσάμπα εργαζόμενους και η κυβέρνηση λέει ότι πολεμάει την ανεργία.

Το πιο τραγελαφικό είναι ότι σε κάποιους από τους ελάχιστους συναδέλφους που έχουν πληρωθεί το αστρονομικό ποσό των 600 ευρώ, έχει παρακρατηθεί ο ΕΝΦΙΑ!

Στη σημερινή παρέμβαση, η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ δήλωσε αναρμόδια, λέγοντας ότι υπεύθυνο είναι το υπουργείο Εργασίας, στο οποίο δεν έχει τη δικαιοδοσία να παρέμβει και ότι δεν μπορεί να χάσει χρόνο ώστε να το διευθετήσει. Παρόλο που τον περασμένο Μάη έκανε "αλά μπρατσέτα" περιοδείες στις εργατικές γειτονιές μαζί με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας ώστε να μας πείσει ότι η κυβέρνηση "τα πάει καλά", ισχυρίζεται ότι δεν έχει ευθύνη.

Το παιχνίδι με το μπαλάκι ευθυνών το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι και πλέον δεν ξεγελιούνται. Ξέρουν πολύ καλά ότι η περιφερειακή διεύθυνση Πελοποννήσου του ΟΑΕΔ, όπως και η κεντρική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση και άρα έχουν ευθύνη για τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,

Είναι σίγουρο ότι όσο δεν ξεσηκωνόμαστε τόσο θα χειροτερεύουν οι όροι διαβίωσής μας, την ίδια ώρα που θα αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα voucher, τους ανέργους του κλάδου, να οργανωθούν στο κλαδικό μας σωματείο και να παλέψουν από κοινού με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι μόνο, ενάντια σε αυτήν τη ζωή που μας έχουν διαμορφώσει».

https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/142520/paremvasi-ston-oaed-gia-toys-aplirotoys-ergazomenoys-me-voucher

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.