ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΥΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΕΕ & ΟΕΚ

 Αθήνα, 16-02-2012


Τις δραματικές για τη χώρα μας και το λαό μας αυτές στιγμές είμαστε υποχρεωμένοι να απευθύνουμε σε όλους εσάς και να σας επισημάνουμε τα εξής:

Η απόφαση των δύο πολιτικών αρχηχών που υποστηρίζουν την Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου κατεδαφίζει οριστικά και αμετάκλητα ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων μετά από σκληρούς αγώνες δεκαετιών. Ιδιαίτερα η κατάργηση των αυτοχρηματοδοτούμενων 
Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας που αποτελούν τα τελευταία προπύργια της κοινωνικής μας ευαισθησίας, ανοίγει την πόρτα των απολύσεων με τη διαδικασία του ακαριαίου θανάτου 1400 εργαζομένων και των οικογενειών τους. 

Τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος δεν μπορεί και δεν πρέπει να τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Στο χέρι μας είναι να μην τους το επιτρέψουμε.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των δύο οργανισμών που βρίσκονται με απόφαση γενικών συνελεύσεων σε απεργία διαρκείας και σε συνεχή επαφή με τα διοικητικά τους συμβούλια προγραμματίζουμε κοινές δράσεις και κιινητοποιήσεις.

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.