Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μεσολογγίου για την επανασύσταση του ΟΕΚ & ΟΕΕ

Έπειτα από τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στις 9/2/2017 από τον πρόεδρο κ. Λιβέρη Κων/νο και τους εργαζόμενους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, στις 14/2/2017 προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων Ο.Ε.Κ. διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση αυτού. Άμεσο αίτημά τους ήταν η επανίδρυση των γραφείων που από το 2012 καταργήθηκαν αλλά οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν εισφορές υπέρ αυτού χωρίς όμως να υλοποιείται κάποιο νέο πρόγραμμα στέγασης, είτε νέο δάνειο, είτε επιδότηση ενοικίου, είτε νέος οικισμός. Συναφές αίτημα τέθηκε και από τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου στη συνάντηση που πραγματοποίησε με την Υπουργό Εργασίας στις 17/1/2017 σχετικά με την επαναλειτουργία του Γραφείου.

Από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας και της Υπουργού κας Αχτσιόγλου Ε., υπεγράφη στις 14/2/2017 απόφαση για τον καθορισμό ενιαίας τιμής μονάδας παραχώρησης στους δικαιούχους κατοικιών των οικισμών του τέως Ο.Ε.Κ… Σε απάντηση του Υπουργείου προς τους εργαζόμενους του Ο.Ε.Κ. ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν μέτρα διευκόλυνσης για την αποπληρωμή των χρεών αυτών. Αναμένουμε υλοποίηση αυτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟY ΚΕΝΤΡΟY Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.