Αρειος Πάγος: Εισήγηση για ένταξη στο «νόμο Κατσέλη» των δανείων του ΟΕΚ

Την υπαγωγή των «κόκκινων» δανείων του ΟΕΚ στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο αρεοπαγίτης Γιώργος Αναστασάκος.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, και ο αρεοπαγίτης Γιώργος Αναστασάκος εισηγηθήκαν σήμερα τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που είχε χορηγήσει οΟργανισμός Εργατικής Κατοικίας(ΟΕΚ) να μπορούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΕΚ έχει καταργηθεί και διάδοχός του είναι πλέον ο ΟΑΕΔ.

Το ζήτημα που τέθηκε είναι εάν οι εργαζόμενοι που είχαν λάβει στεγαστικά δάνεια από τον ΟΕΚ, μπορεί να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» (νόμος 3869/2010) μετά την κατάργηση του εν λόγω Οργανισμού και την υπαγωγή των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τους στον ΟΑΕΔ

Οι σημερινές δυο εισηγήσεις ενώπιον τηςΟλομέλειας του Αρείου Πάγουανέφεραν ότι μπορούν να υπαχθούν αυτά τα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ στο «νόμο Κατσέλη», ενώ αντίθετα, δεν μπορεί να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του «νόμου Κατσέλη» τα «προσωπικά δάνεια εκτάκτων αναγκών» που χορήγησε ο ΟΕΚ προς εργαζόμενους, συνταξιούχους και υπαλλήλους του Οργανισμού.

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1451555/eishghsh-gia-entaxh-sto-nomo-katselh-ton-kokkino.html

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.