Συμβασιούχοι: Ο δήμος Κορίνθου χρησιμοποιεί παράνομα 8μηνα του ΟΑΕΔ στα απορριμματοφόρα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Κορίνθου έτσι ώστε να παρθεί απόφαση για την παράταση των συμβάσεων τους πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου οι απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι η Δημοτική Αρχή αντί να παρατείνει τις συμβάσεις τους «χρησιμοποιεί παράνομα προσωπικό από τα 8μηνα του ΟΑΕΔ στα απορριμματοφόρα».

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, παρότι «η Δημοτική Αρχή, στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε δεσμευτεί ότι αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα έλυνε κάθε οικονομικό κώλυμα θα έπαιρνε εκ νέου απόφαση για τις παρατάσεις, αντιμετωπίσαμε για άλλη μία φορά την άρνηση και την απαξίωση. Μάλιστα, μας απαγόρευσαν να παρευρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρόφαση τις εκλογές για νέο πρόεδρο και νέους αντιδημάρχους», προσθέτουν.

Και καταλήγουν: «Και όλα αυτά όταν οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό καθαριότητας τρέχουν και αντί η Δημοτική Αρχή να παρατείνει τις συμβάσεις μας χρησιμοποιεί παράνομα προσωπικό από τα 8μηνα του ΟΑΕΔ στα απορριμματοφόρα, πράγμα το οποίο ρητά απαγορεύεται. Όσες μανούβρες κι αν κάνει η Δημοτική Αρχή πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε».

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/simvasiouxoi-o-dimos-korinthou-xrisimopoiei-paranoma-8mina-tou-oaed-sta-aporrimmatofora/

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.