«Σου γράφω πάλι από ανάγκη»

Δηλαδή, πώς περιμέναμε εσείς κι εγώ, ο μέσος Έλληνας που λέμε, να απευθύνεται ο οποιοσδήποτε δικός μας υπουργός Οικονομικών στονΓερούν Ντάισελμπλουμκαι στονΚλάους Ρέγκλινγκ; Με ύφος ανάλογο ενός Κολοκοτρώνη, ο Θεός να με συγχωρέσει για τη βλασφημία;

Ποιος έχει ανάγκη ποιον, εδώ που φτάσαμε; Οι χαρτογιακάδες της Ευρώπης εμάς ή εμείς τους χαρτογιακάδες;

Στ' αλήθεια, υπάρχει έστω ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι οι δικοί μας κάθε χρώματος και κόμματος πηγαίνουν στην Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά επειδή αραδιάζουν από τη Βουλή μεγαλοστομίες αβέρτα, λες και μιλούν σε προεκλογική συγκέντρωση;

Πού ακριβώς είναι η έκπληξη σε αυτή την επιστολή; Δεν έχουμε παραδώσει γη και ύδωρ; Δεν έχουμε κάνει ό,τι μας έχουν ζητήσει; Δεν θα συνεχίσουμε να το κάνουμε; Από το 2009, τη γραπτή διαβεβαίωση τουΤσακαλώτουτο 2016 περιμέναμε για να το εμπεδώσουμε;

Θα έλεγα, αντί να γκρινιάζουν όλοι στα μέσα και στις εφημερίδες για κάτι γνωστό και αναμενόμενο, δηλαδή για την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων που υπόσχεται ο Ευκλείδης στην περίπτωση που δεν πιάσουμε το δυσθεώρητο πλεόνασμα, να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να μειώσει την ανεργία. Η υποτέλεια είναι πραγματικότητα ήδη από το 2009, όταν ο Παπανδρέου από το Καστελλόριζο άνοιξε την πόρτα στον διάβολο του ΔΝΤ, δεν την δηλώσαμε χθες με το «yes, master» του Τσακαλώτου. Φοβούμαι μήπως ήδη από το 1832 είμαστε συνεχώς υποτελείς στον έναν ή στον άλλον, μόνο που εκείνα τα  τριάντα χρόνια της Μεταπολίτευσης που το χρήμα κυκλοφορούσε δεν μας απασχολούσε ιδιαίτερα ο χαλκάς στη μύτη επειδή δεν βλέπαμε καν ως τη μύτη μας.

Οι Έλληνες έχουν χάσει το 40% του πλούτου τους από την αρχή της κρίσης. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι αμείβονται με 400 ευρώ τον μήνα και εννέα στους δέκα ανέργους δεν λαμβάνουν κανένα βοήθημα από τον ΟΑΕΔ. Παραπάνω από 300.000 οικογένειες στη χώρα μας δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο και την ίδια ώρα, άπορος ή άνεργος που δεν θα καλύπτει με πλαστικό χρήμα το ποσό αγορών που του αναλογεί βάσει του τεκμηρίου με το οποίο φορολογείται, θα βρεθεί να πληρώνει και πρόστιμο, τι κι αν δεν έχει καν πιστωτική κάρτα! Παράλληλα, «χρυσές» υποθέσεις φοροδιαφυγής δεν θα διαλευκανθούν ποτέ, επειδή το κράτος καθυστερεί χαρακτηριστικά. Όλα τα έργα περιμένουν το ΕΣΠΑ για να ξεκινήσουν, αλλιώς ούτε μία λακκούβα δεν μπορούμε να επιδιορθώσουμε και εμείς απορούμε και πέφτουμε από τα σύννεφα επειδή ο Ευκλείδης έγραψε ένα γράμμα από ανάγκη!

«Ελπίζω ότι αυτές οι διευκρινίσεις καθησυχάζουν το Eurogroup για την πλήρη δέσμευσή μας να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο του Μνημονίου, τόσο όσον αφορά την ουσία όσο και τη συνεργασία με τους εταίρους μας», καταλήγει η «επιστολή Τσακαλώτου» που παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα «Το Βήμα» την οποία έδωσε στη συνέχεια στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

«Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη μία παλιότερή δέσμευσή μας για παροχή 13ης σύνταξης», είχε πει ο Τσίπρας πριν από δύο εβδομάδες πανηγυρικά. Στην «επιστολή Τσακαλώτου» παρακαλάει τους δανειστές να κατανοήσουν ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και πως η παροχή ήταν εφάπαξ.

Λέτε να μην το ήξεραν οι δανειστές; Εδώ ούτε για ένα εκατομμύριο ευρώ δεν μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας πού θα το διαθέσουμε, δεν ξέρουν οι δανειστές ότι η παροχή του Τσίπρα δεν αποτελεί μόνιμο συνταξιοδοτικό μέτρο; Την επιστολή Τσακαλώτου περίμεναν;

Κοροϊδεύονται μεταξύ τους, κοροϊδεύουν εμάς, ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, εμείς οι «μέσοι Έλληνες». Νισάφι...

Γαλανιάδη Εύα

http://www.arcadiaportal.gr/news/soy-grafo-pali-apo-anagki-0

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.