Δελτίο Τύπου Συλλόγου Εργαζομένων τ.ΟΕΚ

oek1

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Σολωμού 60 & Πατησίων 104 32, Αθήνα ■ 210 5281273-74 ■ Fax: 210 5226625 ■ syoek.siteline.gr

Αθήνα, 3.10.12 – Αρ.Πρωτ.: 75

Δελτίο Τύπου

Στην συνάντηση που έγινε την Δευτέρα 1.10.12 του Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΕΚ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ.Βρούτση αναπτύχθηκαν, μεταξύ των άλλων, οι θέσεις και προτάσεις μας για το μέλλον των παροχών ΟΕΚ και ευρύτερα της στεγαστικής πολιτικής στη χώρα μας. (Επισυνάπτεται στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο η συνοπτική πρόταση και το σχετικό υπόμνημα).

Ο Υπουργός, δήλωσε ότι θα υπάρξουν παροχές (ενοίκιο, κοινωνικός τουρισμός, επιδότηση επιτοκίου, συνδικαλιστικές οργανώσεις) μέσω μιας δομής που θα υπάγεται στον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προβλέπεται νομοθετική ρύθμιση στο τέλος Οκτωβρίου και υλοποίηση των οργανωτικών θεμάτων έως τέλος του έτους. Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν οι προτάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και κτιριακών εγκαταστάσεων και εφαρμογή συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Παράλληλα σε περίπτωση μη αξιοποίησης του συνόλου του προσωπικού σε καθήκοντα που να ανταποκρίνονται στα τυπικά τους προσόντα (κυρίως τεχνικών) ζητήθηκε να ληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για μετάταξή τους σε υπηρεσίες που υπάρχει ανάγκη κάλυψης θέσεων με τα ανάλογα προσόντα.

Από το Σύλλογο τέθηκε και ζητήθηκε παρέμβαση στα θέματα των μειωμένων παροχών (υπερωρίες, έλεγχοι), ένταξη μισθοδοσίας στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, αντικείμενο εργασίας, κατάργηση δομής προσωπικού, υπηρεσιακό συμβούλιο, μη νόμιμη ανάθεση ωραρίων με συγκεκριμένα παραδείγματα κ.α. Υπήρξε δέσμευση για λήψη πρωτοβουλίας. Ως προς το θέμα παράτασης της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής ο Υπουργός μας ενημέρωσε ότι αυτή η απόφαση είναι ειλημμένη με λήξη της νέας θητείας στο τέλος του έτους.

Χθες πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του Συλλόγου μας με το Σύλλογο Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Αττικής και το Σύλλογο Υπαλλήλων της Εργατικής Εστίας. Υπήρξε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και στο τέλος αποφασίστηκε να ληφθούν κοινές δράσεις σχετικά με τα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν. Βασικός στόχος αποτελεί και η ενοποίηση των Συλλόγων μετά μάλιστα και από την εξάλειψη των όποιων οικονομικών, εργασιακών και λοιπών ανισοτήτων.

Επίσης, έγιναν επαφές και με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΕΔ αναφορικά με το θέμα των υπερωριών (η έκδοση της σχετικής γνωμοδότησης από την Νομική Υπηρεσία βρίσκεται σε τελικό στάδιο) και άρσης των εγγράφων που αφορούν την «παράλληλη» διάθεση των συναδέλφων και την ανάκληση της δομής προσωπικού (δεν υπήρξε καμιά δέσμευση). Επιπλέον μας ενημέρωσαν ότι μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών πραγματοποιήθηκε Υπηρεσιακό Συμβούλιο με θέματα υπαλλήλων πρώην ΟΕΚ και ΟΕΕ.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας με κύριους στόχους: τη δημιουργία φορέα που θα συνεχίσει τη στεγαστική πολιτική με όσο το δυνατό περισσότερες δράσεις, την οικονομική και εργασιακή ισότητα όλων των εργαζομένων και την τοποθέτηση του συνόλου του προσωπικού σε θέσεις ανάλογες με τα τυπικά προσόντα.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Ο.Ε.Κ.