Ανοιχτή Επιστολή-Απάντηση προς Διοικητή Δ.ΥΠ.Α για το σκάνδαλο των αλλεπάλληλων απευθείας αναθέσεων σε εταιρεία "φάντασμα"

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8

17456 Άλιμος

Τηλ.: 210.99.89.647

www.oyoaed.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.dypa.gov.gr

                                                                                                 

Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Πατησίων 30, 101 70 Αθήνα

Τηλ.: 213.15.19.112

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Aθήνα, Σολωμού 60, τηλ.: 694.255.94.70, 697.369.19.89, 210.52.81.485,

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., url: www.pansypo.gr

Αθήνα, 24/5/2024

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Δ.ΥΠ.Α.

για το σκάνδαλο των αλλεπάλληλων απευθείας αναθέσεων

σε εταιρεία-«φάντασμα»

Μέσα από ένα κείμενο ιδεών ο Διοικητής της Δ.ΥΠ.Α. κ. Πρωτοψάλτης επιχείρησε να (μην) απαντήσει σχετικά με το τεράστιο ζήτημα των απευθείας αναθέσεων σε εταιρεία-«φάντασμα» που αναδείξαμε, κατά την προσφιλή τακτική του. Δεν παραλείπει μάλιστα να μας υποδείξει να απευθυνθούμε εμείς στην εταιρεία-«φάντασμα» εάν έχουμε απορίες!

Απαντάμε: Απευθυνθήκαμε! Ψάξαμε, ρωτήσαμε, τηλεφωνήσαμε! Δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο που να προσδίδει στην εταιρεία στοιχειώδη αξιοπιστία.

Εμείς, κ. Διοικητά, δεν γνωρίζουμε εταιρεία χωρίς σάιτ και δίχως παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εταιρεία, μάλιστα, που δραστηριοποιείται στον χώρο της διαφήμισης και αναλαμβάνει διαφημιστική προβολή κρατικού φορέα. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι η εν λόγω εταιρεία απέκτησε σάιτ μετά τις καταγγελίες μας, παρότι, βάσει του ν.4072/2012, η εταιρεία υποχρεούνταν εντός ενός μηνός από τη σύστασή της ως ΙΚΕ να έχει αναρτήσει την εταιρική διαδικτυακή σελίδα της. Τα ερωτήματά μας, όμως, δεν αφορούν στην εταιρεία! Αφορούν στη Δ.ΥΠ.Α. και τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Απαντήστε, λοιπόν, κ. Διοικητά… Το κύρος ενός δημόσιου οργανισμού διασφαλίζεται με απευθείας αναθέσεις κατ’ επανάληψη και κατά συρροήν για διαφημίσεις;

Λέτε, κ. Διοικητά, ότι η εταιρεία δεν παρήγαγε διαφήμιση, αλλά οι υπηρεσίες της αφορούν αποκλειστικά στην προβολή στα μέσα ενημέρωσης. Μπορείτε να μας διευκρινίσετε τι ακριβώς έργο παρήγαγε; Μεσολαβούσε, δηλαδή, ανάμεσα στην παραγωγή του διαφημιστικού υλικού και στα ΜΜΕ;

Σωστά καταλαβαίνετε, κ. Διοικητά, ότι ενοχλούμαστε. Ενοχλούμαστε πρωτίστως από αυτήν την αλαζονική απάντησή σας. Σας καλούμε, λοιπόν, μιας και κάνατε τον κόπο να απαντήσετε, να συνεχίσουμε τον δημόσιο διάλογο, είτε με ανακοίνωση είτε με παρουσία σε ΜΜΕ της επιθυμίας σας!

Σας καλούμε λοιπόν, επειδή εσάς σας ενδιαφέρει το κύρος της ΔΥΠΑ -εμάς όχι, όπως υποστηρίζετε-, να απαντήσετε:

-         Ποιος εισηγήθηκε υπηρεσιακά τη συγκεκριμένη εταιρεία;

Σας καλούμε να δημοσιεύσετε το υπηρεσιακό σημείωμα με το οποίο ξεκινά η διαδικασία απευθείας ανάθεσης στην εν λόγω εταιρεία.

-         Με ποια αιτιολογία προτάθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία;

Γνωρίζετε εσείς άλλη εταιρεία -πολλώ δε μάλλον διαφημιστική- χωρίς σάιτ και δίχως κοινωνική δικτύωση;… Εμείς όχι! Εκτός εάν έχει διασφαλισμένη την πελατεία της.

-         Έχετε απάντηση στις εκατοντάδες εταιρείες με το ίδιο αντικείμενο γιατί δεν προτιμήθηκαν αυτές;

-         Γιατί απευθείας αναθέσεις κατ’ επανάληψη στην ίδια εταιρεία-«φάντασμα» για προγραμματισμένες δράσεις, που δεν έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος;

-         Από πού συνάγεται το επείγον της διαδικασίας;

-         Πόσα χρήματα έχετε διαθέσει, με απευθείας αναθέσεις, σε ποιες εταιρείες και για ποιες δράσεις;

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την παρέμβαση της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να αποφανθούν για τα καταγγελλόμενα από την πλευρά μας και να μην υπάρχει ουδεμία «γκρίζα ζώνη».

Τέλος, σχετικά με την επιφύλαξη-απειλή σας για τα συνδικάτα, σας καλούμε να άρετε τις επιφυλάξεις σας και να προχωρήσετε σε μηνύσεις και αγωγές.

Δεν εκβιαζόμαστε!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΔ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ        ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΠΟΚΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΟΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ                   ΚΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΗ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝ.ΣΥΛ. ΟΑΕΔ - τ.ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Share this article

Συνημμένα αρχεία:

Τελευταία άρθρα από τον/την ΠΑΝ.Σ.ΥΠ.Ο.

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.