Κινητικότητα στο Δημόσιο - Εντός του Ιανουαρίου 2024 εκκινεί ο νέος κύκλος - Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση σχετικά με τη διενέργεια του επόμενου κύκλου κινητικότητας τον Ιανουάριο του 2024

 

Σας γνωστοποιούμε ότι κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 28 του ν. 2190/1994, οι οποίες σύμφωνα με το αρ. 17 του ν. 3870/2010 (Α 138), όπως ισχύει, ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, η Υπηρεσία μας ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη της τριμελούς Επιτροπής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (παρ. 4 του αρ. 28 του ν. 2190/1994) προκειμένου να διενεργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4440/2016 ο προβλεπόμενος κύκλος κινητικότητας εντός του 2023.

Η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε το προαναφερόμενο αίτημα, οπότε και δεδομένου ότι η απαγόρευση/αναστολή ισχύει για τους υπαλλήλους των οτα α΄ και β΄ βαθμού μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, εντός του τρέχοντος έτους δεν θα διενεργηθεί κύκλος κινητικότητας. Κατόπιν των ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι ο επόμενος κύκλος κινητικότητας θα εκκινήσει τον Ιανουάριο του 2024, για τον οποίο θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες της Υπηρεσίας μας.

Ταυτόχρονα, το ίδιο διάστημα, Ιανουάριο 2024, βάσει των προβλεπόμενων στις κείμενες διατάξεις διαδικασιών, θα πραγματοποιηθεί κάθε απαιτούμενη περαιτέρω ενέργεια, ιδίως συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας, για την ολοκλήρωση των μετατάξεων των υπαλλήλων στον κλάδο ΠΕ Επιτελικών Στελεχών. Συναφώς, σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν της αριθμ. 26/31.10.2023 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων έτους 2024, οι θέσεις που δεν εγκρίθηκαν, αποδεσμεύτηκαν στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, οπότε και αμέσως με την έναρξη του Α΄ κύκλου Κινητικότητας 2024 εντός του Ιανουαρίου, οι Υπηρεσίες θα είναι σε θέση να συμπεριλάβουν και αυτές, εφόσον απαιτείται, στα αιτήματά τους για την κάλυψή τους μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας. Τα Υπουργεία παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο στα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύουν και να λάβουν γνώση όλοι οι υπάλληλοι.

Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και να λάβουν γνώση όλοι οι υπάλληλοι. Η παρούσα εγκύκλιος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.ypes.gr), στη διαδρομή https://www.ypes.gr/anthropino-dynamiko-dimosioy-tomea/category--prosopiko/category--kinhtikothta-esk4440-2016, καθώς επίσης και στον σύνδεσμο https://www.apografi.gov.gr/kinitikotita/esk_thesmiko.html.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Κιρμικίρογλου

Share this article

Συνημμένα αρχεία:

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.