Να λειτουργήσουν με τηλεργασία για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών όλες οι Υπηρεσίες της Δ.ΥΠ.Α στην Θεσσαλία

Να λειτουργήσουν με τηλεργασία για την προστασία των εργαζομένων και των πολιτών όλες οι Υπηρεσίες της Δ.ΥΠ.Α στην Θεσσαλία

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) και την τελευταία επικαιροποίησή του ««Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές...Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας. »

Μόλις πριν λίγα λεπτά ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, «ελήφθη η απόφαση για τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη και Τετάρτη να μη λειτουργήσουν κατά περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».Επίσης ανακοινώθηκε η ευρεία συμμετοχή του στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς «Με διαταγή του ΓΕΕΘΑ τίθεται το σύνολο του προσωπικού Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» στην περιοχή Θεσσαλίας από τις 5 το απόγευμα σήμερα σε άμεση ετοιμότητα εντός μονάδων ».

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μεγάλα ύψη βροχής σε μια περιοχή που τα πλημμυρισμένα νερά δεν έχουν ακόμα αποστραγγιστεί ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση για τη λήψη μέτρων προστασίας όπως «Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.»

 

Καλούμε τον Διοικητή Δ.ΥΠ.Α. να προστατέψει τους εργαζόμενους και τους πολίτες και να αποφασίσει να παραμείνουν κλειστές οι Υπηρεσίες της Δ.ΥΠ.Α. για εξυπηρέτηση κοινού με φυσική παρουσία και όλοι οι υπάλληλοι να εργαστούν με τηλεργασία.

Το ίδιο να πράξει και στις Υπηρεσίες της Δ.ΥΠ.Α. σε όλη την Ελλάδα εφόσον σταλεί μήνυμα του 112 ή υπάρχει πρόγνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Η Διοίκηση είναι υπεύθυνη για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων της αλλά και των πολιτών.

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.