Ανακοίνωση για την αβάσιμη ΕΔΕ εναντίον συναδέλφισσας - Η επιβολή σιωπητηρίου στην Δ.ΥΠ.Α. δεν θα περάσει

 

Aθήνα, Σολωμού 60, τηλ. : 6942559470, 6973691989, 2105281485, mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

url : www.pansypo.gr

Αρίθμ.πρωτ. 12

Αθήνα, 12-7-2023

Περί δικαιωμάτων εργαζομένων- πειθαρχικά παραπτώματα

 

Πολλά χρόνια τώρα δεχόμαστε ουσιαστικά επίθεση τόσο στις οικονομικές απολαβές όσο και στην αξιοπρέπειά μας. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι κατηγορήθηκαν και δαιμονοποιήθηκαν για όλα τα στραβά της Χώρας.

Στην Δ.ΥΠ.Α. αγωνιζόμαστε για ίση και δίκαιη αντιμετώπιση. Εκατοντάδες συνάδελφοι αδικούνται στις αξιολογήσεις, αδικούνται στην κατανομή των αντικειμένων, ενώ αρκετοί διώκονται και πειθαρχικά χωρίς λόγο και αιτία.

 

Πρόσφατη χαρακτηριστική απόδειξη, η κλήση σε απολογία και ο καταλογισμός πειθαρχικού παραπτώματος σε συναδέλφισσα για ένα αδίκημα το οποίο η κοινή λογική είναι αδύνατο να το συλλάβει.

«η κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις. »

 

Μπορεί να μην έχουμε σπουδάσει νομικά, αλλά μπορούμε να αντιληφθούμε το νόημα μιας πρότασης. Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση και συνθήκη για να υποπέσει οποιοσδήποτε στο ανωτέρω πειθαρχικό παράπτωμα είναι καταρχήν να γίνεται κριτική, αυτή να γίνει δημοσίως, και να είναι αποδεδειγμένα κακόβουλη η άσκηση της συγκεκριμένης κριτικής.

 

Μπορεί για κάποιους να έχει χαθεί το νόημα των λέξεων και να μην δίνουν σημασία για τίποτα, ίσως όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν με το παραμικρό να προχωράνε στον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών. Η όλη διαδικασία υπεράσπισης του δίκιου του εργαζόμενου εκτός από του βασικού πλήγματος στην προσωπική και εργασιακή αξιοπρέπεια του, υπόκειται και σε πολλά οικονομικά έξοδα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όσα απαιτούνται για να βρει το δίκιο του.

 

Δεν γίνεται να βαφτίζεται δημόσια και κακόβουλη κριτική, η αποστολή ενός υπηρεσιακού εγγράφου που δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ και σε κανέναν τρίτο!!

 

Προφανώς ο στόχος είναι η επιβολή σιωπητηρίου ακόμα και σε όποιον αποστέλλει έγγραφα με σκοπό την αμιγώς υπηρεσιακή ενημέρωση για θέματα που επί χρόνια ασχολείται και έχει σπουδάσει.

Εάν η πραγματικότητα δεν αρέσει και ενοχλεί, τότε δεν φταίει εκείνος που επικαλείται την αλήθεια !!

 

Καλούμε τον Διοικητή Δ.ΥΠ.Α να ανακαλέσει όλα τα σχετικά με τον καταλογισμό του συγκεκριμένου πειθαρχικού παραπτώματος.

 

Οι εργαζόμενοι δεν θα φοβηθούν. Θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε και να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα υπερασπίζοντας το δίκιο όλων ανεξαιρέτως!!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ             ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Share this article

Ετικέτες

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.