Εργατική Πρωτομαγιά 2021

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση   των εργαζομένων,  καλούμε όλους και όλες  στην Απεργία στις 6 του Μάη! 

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στην Αθήνα και σε όλη την χώρα

 

ΤΟ Δ.Σ.  ΠΑΝ.Σ.ΥΠ.ΟΑΕΔ τ. Ο.Ε.Ε. - τ. Ο.Ε.Κ.

 

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                         

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

Αθήνα, 22-4-2021
Αρ.Πρωτ:3884

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο λαός της χώρας μας συνεχίζει να μετρά τους νεκρούς του και τα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα. 135 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο στον εμβληματικό αγώνα τους για 8ωρη εργασία, η κυβέρνηση αυξάνει τον χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες, το μέγεθος της συνολικής απλήρωτης εργασίας.

Αιτία πολέμου το αντεργατικό νομοσχέδιο όπως αιτία πολέμου και το αθωράκιστο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την επιβολή της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, για τη διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στο δημόσιο, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, για το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων απαντάμε αγωνιστικά.

Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν και επιδρούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τινάζοντας απ’ τη μια στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους και από την άλλη στηρίζοντας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες του λαού.

Αποτελεί πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων ότι όλα θα γίνονται "μόνο αν τα θέλει ο εργαζόμενος", αφού όλοι γνωρίζουν ότι στους χώρους δουλειάς δεν κυριαρχεί η "ελεύθερη βούληση" του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο προκειμένου να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς και να χάσει το ουσιαστικό ιστορικό της περιεχόμενο.

Ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων

Με την απεργία στις 6 του Μάη και το γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ και στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής, απαντάμε αγωνιστικά στην παραπέρα κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, την εντατικοποίηση της εργασίας, στον αυταρχισμό της Διοίκησης και της Κυβέρνησης.

Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρών στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ για τις 6 Μάη και απαιτούμε

  • Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Προσλήψεις γιατρών εργασίας.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας των εργαζομένων κι όλου του λαού. Άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, πρόνοιας.
  • Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πρόσβαση όλων των υπαλλήλων στο Διαδίκτυο κ.λπ).
  • Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
  • Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων.
  • Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

Όλοι και όλες στην Απεργία στις 6 του Μάη

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στην Αθήνα και σε όλη την χώρα

ipografes popokp 2020

Share this article

Ετικέτες

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.