Πολυτεχνείο 2020

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                          

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

Αθήνα,16/11/2020
Αρ.Πρωτ: 3830

 

 

Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο   2 0 2 0

 

ΤΟ «ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ» ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ!

 

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα - μια απαγόρευση που αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα. Οι απαγορεύσεις αυτές θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα στο σήμερα. Ο λαός έχει κάθε λόγο να φωνάξει ξανά «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», αφού πρόκειται για μια χρονιά κατά την οποία βάθυνε ακόμα περισσότερο η δολοφονική στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Η.Π.Α. και προστέθηκαν ακόμα περισσότεροι κίνδυνοι για τον λαό από τη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό προμαχώνα στη Μεσόγειο. Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. -από κοινού με τα άλλα αστικά κόμματα- εντείνει την προσπάθειά της να καλλιεργήσει στον λαό τον εφησυχασμό για τις εξαιρετικά επικίνδυνες πολεμικές εξελίξεις στην περιοχή μας και στον κόσμο συνολικά.

Η 17η Νοέμβρη κάθε χρόνο -ειδικότερα, όμως, φέτος- αποτελεί σταθμό του εργατικού-λαϊκού κινήματος, αφού γίνεται σε μια περίοδο όπου ο λαός ζει σε έκτακτες συνθήκες. Η εξέλιξη της πανδημίας, η οριακή κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η ψήφιση βάρβαρων αντεργατικών νόμων δίνουν στην πορεία του Πολυτεχνείου τον χαρακτήρα του βήματος διεκδίκησης και αγώνα.

Οι δηλώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, του ίδιου του πρωθυπουργού, που στοχοποιούν τις αγωνιστικές εκδηλώσεις και εξαπολύουν κατηγορίες για διασπορά του ιού, συνιστούν πρόκληση, όταν με κυβερνητική ευθύνη σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι έτοιμο να εκραγεί, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ επικρατεί το αδιαχώρητο. Αν η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την πανδημία, θα είχε κάνει πράξη εδώ και μήνες τις διεκδικήσεις των υγειονομικών, των σωματείων των εργαζομένων, των μαθητών και των φοιτητών σε όλη τη χώρα για ουσιαστική θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, μαζικές προσλήψεις και αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Στόχος της κυβέρνησης, όμως, είναι να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στον λαό, που αγωνίζεται και τηρεί με το παραπάνω όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, και ταυτόχρονα να μετατρέψει την αναγκαία για τη ζωή και την υγεία μάσκα σε «φίμωτρο».

 

Την Τρίτη 17 Νοέμβρη

τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

δίνοντας το αγωνιστικό «παρών» στις πολύμορφες εκδηλώσεις

με όλα τα μέτρα προστασίας!

 

 

 

ipografes popokp 2020

Share this article

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Διάθεση κατοικιών τ. ΟΕΚ Πήγαιναν γυρεύοντας!!! »

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.