Ανακοίνωση - Εργατική Πρωτομαγιά 2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ – τ.Ο.Ε.Ε - τ.Ο.Ε.Κ

Ταχ. Διεύθ. : Σολωμού 60 & Πατησίων 104 32, Αθήνα

Τηλ.: 210 5281485 ■ Κιν.: 6972 692727, 6972 694841 ■ Fax: 210-5226625, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.URL:www.pansypo.gr

 

Αθήνα 30-04-2020

Αρ. Πρωτ. : 264

 

Τα σύγχρονα ιστορικά πρότυπα, έχουν αναδείξει την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σαν την ημέρα των λουλουδιών, έχει καθιερωθεί μία αργία που   οι εργαζόμενοι δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους και πάνε εκδρομές στην εξοχή για να απολαύσουν την «άνοιξη»!

Συνάδελφοι,

Την ημέρα αυτή και πριν από 134 χρόνια στο Σικάγο θυσιάστηκαν εργαζόμενοι διεκδικώντας 8 ώρες Εργασίας - 8 ώρες Ανάπαυσης - 8 ώρες Ζωής!

 

Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα και ύστερα από αιματοβαμμένες θυσίες εργαζομένων καθιερώθηκε το 8ωρο, η Κοινωνική Ασφάλιση, η υπεράσπιση της μητρότητας, η κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και η πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά !

 

Φέτος το 2020! αυτή η πρωτομαγιά για όλους τους εργαζόμενους είναι διαφορετική !

 

Τα ''έκτακτα'' αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία δεν πρέπει να παραμείνουν. Ήδη κυβέρνηση και   μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Μαζί με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της μισής δουλειάς - του μισού μισθού ενώ η ανεργία θα εκτιναχτεί πάλι.

Τα «πρόχειρα» επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και τα επιδόματα «πείνας» ανεργίας είναι «στάχτη στα μάτια»!

Ο τερματισμός κάθε δραστηριότητας και η κοινωνική απομόνωση των ανθρώπων καλύπτουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, για την πρόληψη της ταχείας εξάπλωσης του ιού εντός των κοινοτήτων. Ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος, καθώς οι ζωές και τα προς το ζην τίθενται σε αναστολή, έχουν διαταράξει τον κόσμο της εργασίας με τους χαμηλά αμειβόμενους και ανασφαλείς εργαζόμενους να φέρουν το μεγαλύτερο βάρος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε!   Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, είναι μέρα διαχρονικής πάλης, η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι δικαίωμα, οι κοινωνικές ανισότητες οξύνονται, δεν αρκεί μόνο η μεταξύ μας αλληλεγγύη, οφείλουμε να διατηρήσουμε και να διευρύνουμε κατακτήσεις και δικαιώματα για όλους!

 

Διοικητικό Συμβούλιο

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.