80 ημέρες μετά τον άδικο θάνατο της 23χρονης έξω από τον ΟΑΕΔ Καλαμάτας - Ο δρόμος παραμένει καρμανιόλα

80 ημέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της 23χρονης ο δρόμος έξω από τις σχολές ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας ο δρόμος - καρμανιόλα παραμένει ως έχει.

Δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα για να ξεκινήσει η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη ή για να ξεκινήσει η κατασκευή πεζογέφυρας που θα εξασφάλιζε την ασφαλή διέλευση των πεζών ανέργων που προσέρχονται στο ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ και των σπουδαστών των σχολών ΟΑΕΔ.

Το ατύχημα είχε γίνει  στο 2ο χλμ. της παλιάς Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Τρίπολης στο ύψος του ΟΑΕΔ,  το βράδυ της Τρίτης  5 Δεκεμβρίου 2017 όταν   η άτυχη κοπέλα προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο. Παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο με τον οδηγό να επιταχύνει και να εγκαταλείπει την νεαρή βαριά τραυματισμένη στο οδόστρωμα. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά λόγω των σοβαρών τραυμάτων κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο Παναρκαδικό όπου και απεβίωσε.

Παρότι όλες οι τοπικές αρχές γνωρίζουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο τα διερχόμενα οχήματα αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες και είναι πολύ επικίνδυνο σημείο για την ασφάλεια των δημοτών αφού έχουν καταγραφεί πολλά τροχαία ατυχήματα  εντούτοις στην πράξη, τίποτα δεν έχει γίνει για να εφαρμοστεί μια μόνιμη λύση στο εξαιρετικής σημασίας πρόβλημα ασφάλειας των πολιτών.

Ο συνδυασμός λύσεων όπως της  τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών, κατασκευής πεζογέφυρας, τοποθέτησης ηλεκτροδότησης, καθώς και κατασκευή πεζοδρομίων και μείωση του ορίου ταχύτητας θα μπορούσε να συμβάλλει στην μείωση των οδικών ατυχημάτων

 

Λιβέρης Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Παν.Συλ.Υπαλ.ΟΑΕΔ-τ.ΟΕΕ-τ.ΟΕΚ

Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΠΟΠΟΚΠ

 

 

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.