ΈΚΤΑΚΤΟ - Δελτίο τύπου - Στάση εργασίας -αποχή για το ΚΠΑ2 Αλικαρνασσού Κρήτης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ – τ.Ο.Ε.Ε - τ.Ο.Ε.Κ

Ταχ. Διεύθ. : Σολωμού 60 & Πατησίων 104 32, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 5281485 ■ Κιν.: 6930 425542, 6972692727

Fax: 210 5226625, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.URL:www.syoek.gr

 

ΑΘΗΝΑ

9.11.2016

Αρ.Πρωτ.130

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι γνωστό σε όλες τις υπηρεσίες και τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι τους Φθινοπωρινούς μήνες η προσέλευση του κόσμου για εγγραφή των εποχικά εργαζομένων αυξάνεται κατακόρυφα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον εκνευρισμό των πολιτών αφού είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εξυπηρετηθούν όλοι οι άνεργοι χωρίς παρεξηγήσεις και διαπληκτισμούς. Οι εικόνες των ανέργων που δημοσιοποιούνται από τα ΜΜΕ και από τo ίντερνετ δείχνουν αγανακτισμένους πολίτες να φωνάζουν και να κατηγορούν τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία τους.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και απέχει πολύ από την άποψη που έχουν διαμορφώσει αρκετοί πολίτες για τους «τεμπέληδες» δημοσίους υπαλλήλους. Χτες στη Σύρο, σήμερα το πρωί στο ΚΠΑ2 της Ν.Αλικαρνασσού Κρήτης και τα προβλήματα συνεχίζονται. Στη Κρήτη σήμερα η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου αφού λίγοι επιθετικοί πολίτες παρέσυραν αρκετούς ανέργους και η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα τις χειροδικίες ακόμη και κατά των υπαλλήλων.

Όσον αφορά τις αιτίες του προβλήματος ειδικά για το ΚΠΑ2 Αλικαρνασσού Κρήτης ο αρμόδιος Περιφερειακός Διευθυντής θα έπρεπε να είχε προβλέψει και επιλύσει τις ανάγκες της υπηρεσίας και να είχε ενισχύσει εγκαίρως το συγκεκριμένο ΚΠΑ2 με προσωπικό είτε από την Περιφερειακή Διεύθυνση είτε από άλλο ΚΠΑ2 Κρήτης.

Από την άλλη όμως οι πολίτες και οι άνεργοι θα πρέπει να ξέρουν ότι όσους υπαλλήλους και αν έχει μια υπηρεσία, υπάρχει και ένα ανθρώπινο μέγιστο όριο εξυπηρέτησης και εργασίας. Οι ίδιοι οι άνεργοι, ειδικά οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό το ξέρουν αφού είναι αναγκασμένοι και οι ίδιοι να εργάζονται υπερωριακά πέραν των 8 ωρών χωρίς μάλιστα να πληρώνονται.

Καλούμε λοιπόν όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τη Διοίκηση, την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης να βοηθήσουν και να ενισχύσουν άμεσα όλες τις υπηρεσίες που έχουν παρόμοιες ανάγκες. Τα τεχνικά προβλήματα, οι ανάγκες σε προσωπικό είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια αλλά δυστυχώς καμιά Διοίκηση δεν έχει επιλύσει μέχρι τώρα. Εμείς οι εργαζόμενοι όμως είμαστε αυτοί που αντιμετωπίζουμε καθημερινά τους ανέργους και βλέπουμε την αγωνία τους για ένα επίδομα και μια θέση απασχόλησης , γι'αυτό καλούμε και την νέα Υπουργό Εργασίας να εγκρίνει την πρόσληψη στον ΟΑΕΔ τόσο υπαλλήλων με ειδικότητες Πληροφορικής όσο και υπαλλήλων για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Καταδικάζουμε κάθε μορφής βίας, ακόμη και λεκτικής ιδιαιτέρως κατά των συναδέλφων μας και καλούμε τη Διοίκηση να προστατέψει τους υπαλλήλους για τους οποίους είναι υπεύθυνη.

Κηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 10:30 π.μ - αποχή από τα καθήκοντά μας για το ΚΠΑ2 Αλικαρνασσού Κρήτης για σήμερα 9 Νοεμβρίου 2016 μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

Share this article

Συνημμένα αρχεία:

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.