Οι τρεις κύκλοι της κινητικότητας – Όλες οι ημερομηνίες που πρέπει να γνωρίζουν οι υπάλληλοι

Σε τρεις κύκλους κατ’ έτος θα εξελίσσονται οι διαδικασίες του νέου ενιαίου συστήματος κινητικότητας που θα αφορούν την κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και την προσωρινή κάλυψη θέσεων με απόσπαση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το τελευταίο δεκαπενθήμερο κάθε έτους οι υπουργοί για τις υπηρεσίες των οποίων προΐστανται και τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα, οι Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για τις υπηρεσίες τους και για τους ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού της χωρικής αρμοδιότητάς τους, καθώς και οι επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών, θα αποστέλλουν στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση, συνοδευόμενα από έκθεση αναφορικά με το υπηρετούν προσωπικό, τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, τυχόν τρέχουσες διαδικασίες προσλήψεων.

Τα αιτήματα θα αξιολογούνται από την Επιτροπή και θα εισάγονται σε ενιαία βάση δεδομένων για τις προσφερόμενες – διαθέσιμες θέσεις στο Δημόσιο. Ο πίνακας για τον πρώτο κύκλο κινητικότητας θα δημοσιοποιείται με την ανάρτησή του σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτόν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την 1η Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Οι υπάλληλοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την προς κάλυψη θέση υποβάλλουν ηλεκτρονικά, εντός 15 ημερών, αίτηση στην υπηρεσία υποδοχής, η οποία αξιολογεί τις υποβαλλόμενες αιτήσεις μέχρι την 31η Μαρτίου.

Η μετάταξη ή απόσπαση θα ολοκληρώνεται με την έκδοση απόφασης από το αρμόδιο για διορισμό όργανο της υπηρεσίας υποδοχής, μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου συλλογικού οργάνου, μέχρι την 15η Μαΐου και θα κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο και την υπηρεσία προέλευσής του.

Αντίστοιχες διαδικασίες ακολουθούνται και για τον δεύτερο και τρίτο κύκλο κινητικότητας, με αποστολή αιτημάτων το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και του Αυγούστου αντίστοιχα, ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την 1η Ιουνίου και την 1η Οκτωβρίου αντίστοιχα, υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων στην υπηρεσία υποδοχής μέχρι την 15η Ιουνίου και την 15η Οκτωβρίου αντίστοιχα, αξιολόγηση των υποψηφίων από την υπηρεσία υποδοχής μέχρι την 31η Ιουλίου και την 30η Νοεμβρίου αντίστοιχα και έκδοση της απόφασης μετάταξης ή απόσπασης μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους και την 15η Ιανουαρίου του επόμενου έτους αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος ενιαίος μηχανισμός κινητικότητας θα τεθεί για πρώτη φορά σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2017.

Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο ΕΔΩ

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.