Γονείς 22χρονης: Δεν άντεχε άλλο, την κορόιδευαν - Και πέρυσι είχε δημιουργηθεί θέμα αλλά η πρώην Διοίκηση δεν αποφάσισε να αλλάξει σχολείο η μαθήτρια

Οι τρεις κοπέλες- οι δύο αλβανικής καταγωγής 20 και 21 ετών αντίστοιχα και μία Ελληνίδα 20 ετών- έφεραν τραύματα από μαχαίρι στα χέρια.

goneis-22xronis-den-antexe-allo-tin-koroideuan

Συμμαθητής της κοπέλας, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο συμβάν περιέγραψε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι πριν η σπουδάστρια αρπάξει το μαχαίρι και αρχικά τραυματίσε τη μία κοπέλα στο χέρι είπε: «Επειδή είμαι πολύ καλοπροαίρετος άνθρωπος, σήμερα θα γελάσετε για τελευταία φορά».

 Και η δεύτερη μαθήτρια τραυματίστηκε στο χέρι όταν έβαλε μπροστά τα χέρια της καθώς η 22χρονη έστρεψε το μαχαίρι προς την καρδιά της. «Το τρίτο περιστατικό δεν πρόλαβα να το δω γιατί είχα βγει έξω για να βοηθήσω τη δεύτερη κοπέλα που είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά» είπε και πρόσθεσε πως δεν χτύπησε τυχαία τις κοπέλες, αλλά ότι είχε σκοπό να πάει στις συγκεκριμένες κοπέλες.

Ο φοιτητής εξήγησε ότι πέρυσι είχε γίνει κάποια παρεξήγηση ανάμεσα στη Μαρία και μια κοπέλα, όπου η 22χρονη μετά από αυτό περιστατικό «δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της».

Σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν στην ενέργεια αυτή ο φοιτητής μίλησε για μια παρεξήγηση που έγινε πέρυσι με τη Μαρία και μια κοπέλα.

Περιέγραψε την 22χρονη επιτιθέμενη, σαν μια κοπέλα ήρεμη, κλεισμένη στον εαυτό της που δεν είχε προκαλέσει κανένα πρόβλημα αλλά μετά το περυσινό περιστατικό έγινε πιο αντιδραστική και "δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της".

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπτωση bullying, με την 22χρονη να πέφτει θύμα συνεχών οχλήσεων και πειραγμάτων, τα τελευταία δύο χρόνια.

Σήμερα, η σπουδάστρια οδηγείται στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια Πειραιά. 

Το ξέσπασμα της μητέρας

Η μητέρα της κοπέλας μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες δήλωσε η κόρη είχε πέσει θύμα bullying και ότι ο λόγος που την πειράζανε ήταν γιατί ήταν συνεσταλμένο κορίτσι, χωρίς φιλίες.

«Δύο χρόνια σε αυτό το σχολείο που ερχότανε είχε πρόβλημα η κόρη μου.Την πειράζανε πολύ άσχημα, αλήτικα, πρόστυχα, με βρισιές. Εγώ που είμαι 53 χρόνων τέτοιες βρισιές στον κόσμο δεν είδα», εξηγεί η μητέρα της.

Οταν οι δημοσιογράφοι τη ρωτούν γιατί πειράζανε την κόρη της εκείνη απαντά «Γιατί την πειράζανε; Η κόρη μου έχει φτάσει 22 χρονών και δεν έχει φίλες ούτε στο κινητό της, γιατί είναι σοβαρός ο χαρακτήρας της. Την πειράζανε για τα ρούχα της, γιατί δεν φοράει ανοιχτά, γιατί δεν βάζει μέικαπ, γιατί δεν έχει φίλο».

Ξεσπά και λέει ότι το φταίξιμο είναι δικό της καθώς της έλεγε να κάνει υπομονή γιατί της εξηγούσε «κάνε υπομονή να πάρεις ένα χαρτίγιατί είναι δύσκολα χρόνια κορίτσι μου, μωρό μου».

 Η μητέρα της παραδέχεται ότι κάποια στιγμή η κόρης της είχε δει ψυχολόγο, μετά από το περιστατικό που συνέβη πέρυσι

Για τα μαχαίρια που βρέθηκαν μέσα στην τσάντα της η μητέρα της είναι σίγουρη ότι κάποιοι άλλοι το έβαλαν μέσα. «Εγώ της έδωσα την τσάντα, όπως κάθε μέρα, δεν είχε μέσα μαχαίρια. Το μαχαίρι δεν ήταν από το σπίτι. Το έβαλαν επίτηδες μέσα στην τσάντα της από το σχολείο». 

«Δεν περίμενα να φτάσει σε αυτό το σημείο», λέει ο πατέρας της 22χρονης 

Στα δικαστήρια έφτασε ο πατέρας της Μαρίας Γιώργος Κουσίδης ο οποίος δήλωσε πως η κόρη του έπεφτε θύμα εκφοβισμού και λεκτικής βίας και πως σαν γονιός γνώριζε την κατάσταση αλλά δεν περίμενε πως θα έφτανε σε αυτό το σημείο.

Ο Γιώργος Κουσίδης, νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο MEGA, δικαιολόγησε την κόρη του λέγοντας ότι δεχόταν επιθέσεις από συμμαθητές της λόγω της καταγωγής και της εμφάνισής της, ενώ για το περιστατικό τόνισε ότι «κάτι πολύ μεγάλο έγινε και αντέδρασε έτσι». 

Υποστήριξε ότι το παιδί του «ήθελε να φύγει από τη σχολή γιατί την κορόιδευαν και την έβριζαν». 

Διευθυντής της Σχολής ΟΑΕΔ: Την είχε δει ψυχολόγος

Για την 22χρονη μίλησε και ο διευθυντής κάνοντας λόγο για ένα ευαίσθητο κορίτσι. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «και πέρυσι είχε ξαναδημιουργηθεί θέμα» και έγιναν έγιναν επαφές με τη μαθήτρια, τις άλλες μαθήτριες και τους γονείς και βγήκε απόφαση να παραμείνει η μαθήτρια στο σχολείο υποστηριζόμενη από ψυχολόγο. Σύμφωνα με τον κ. Γισδάκη, οι ειδικοί αποφάνθηκαν να μείνει στο σχολείο και να παρακολουθείται διακριτικά.

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.