ΚΚΕ Ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Μόρια Λέσβου

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής των προσφύγων - μεταναστών στη Μόρια Λέσβου.

Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής των προσφύγων - μεταναστών στη Μόρια Λέσβου.

Είναι γνωστό σε τι αντίξοες συνθήκες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (Hot spot) των προσφύγων - μεταναστών όπου υπάρχουν αυτές οι δομές.

Εργαζόμενοι, με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, στο Κέντρο πρώτης υποδοχής (Hot spot) στη Μόρια Λέσβου είναι ακόμα απλήρωτοι. Οι 270 εργαζόμενοι, διάφορων ειδικοτήτων, έχουν αναλάβει υπηρεσία από 19 Αυγούστου του 2016 και είναι όλοι μακροχρόνια άνεργοι. Από αυτούς οι 70 περίπου έχουν έρθει από άλλα μέρη της Ελλάδας. Αυτό το τονίζουμε γιατί γι’ αυτούς υπάρχουν επιπλέον έξοδα όπως της μεταφοράς, του ενοικίου κλπ. (δεν τους έχει δοθεί ούτε το επίδομα ενοικίου) και έχουν αφήσει πίσω τους οικογένειες που πρέπει να συντηρήσουν.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εργαζόμενοι που να μην τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους και να πρέπει να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, από τη στιγμή μάλιστα που οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία τους έχει εγκριθεί και αναρτηθεί στη σελίδα του ΟΑΕΔ για τον καθένα χωριστά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε άμεσα να πληρωθούν και οι 270 εργαζόμενοι στο Κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας Λέσβου και να μην επαναληφθεί αυτό το πρόβλημα σε κανένα εργαζόμενο».

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.