Νέες απαντήσεις για τα δάνεια του ΟΕΚ-περιουσία ΟΕΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - Τί απάντησε η Ρ.Αντωνοπούλου στην ερώτηση που είχε κατατεθεί από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΕΚ

Εγγράφως απάντησε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας στην ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ , Χ.Καφαντάρη, Χ.Καραγιαννίδη και Θ.Μουμουλίδη για τα δάνεια του ΟΕΚ, την περιουσία του και την κοινωνική πολιτική.

Στην απάντησή της αναφέρει ότι η οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα πλήττει ιδιαίτερα τις ευπαθείς κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων και δημιουργεί πρόβλημα στηνεξυπηρέτηση αποπληρωμής των χορηγηθέντων πάσης φύσεως στεγαστικών παροχών. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει οι δικαιούχοι του ΟΕΚ ως προς την αποπληρωμή των οφειλομένων τους, έχει ήδη δρομολογήσει διαδικασίες για την αντιμετώπιση ρύθμισης στεγαστικών παροχών εξ ιδίων κεφαλαίων.

Συνεχίζοντας η υφυπουργός αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ εξετάζουν τρόπους για ρύθμιση χρεών με στόχο την υποβοήθηση των δικαιούχων στην εξόφληση των οφειλών τους και τη μη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων και τόκων υπερημερίας με ανετότερη ροή εξόφλησης, ενώ αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για τον λόγο αυτό στον ΟΑΕΔ.

Για την περιουσία του ΟΕΚ επισημαίνει ότι το μοντέλο διαχείρησης και περαιτέρω αξιοποίησης της περιουσίας του ΟΕΚ, συναρτάται με το επιχειρησιακό μοντέλο του ΟΑΕΔ το οποίο τελεί υπό διαδικασία επικαιροποίησης στο πλαίσιο του εξελισσόμενου Reengineering(ανασχεδιασμού). Από τη διαδικασία αυτή θα εξαρτηθεί περαιτέρω εάν η περιουσία αυτή, και κυρίως η προερχόμενη από τον ΟΕΚ, θα υποστηρίξει την επανακαθιέρωση του θεσμού της εεργατικής κατοικίας- μετεξελισσόμενης πλέον σε κοινωνική κατοικία

 

Η πλήρης απάντηση παρακάτω

{pdf}images/pdf/9534938.pdf{/pdf}

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.