Ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια και την περιουσία του ΟΕΚ

Ερώτηση στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα για τα δάνεια που έχει δώσει ο ΟΕΚ από δικά του κεφάλαια.

Συγκεκριμένα τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά), Καραγιαννίδης Χρήστος και ο Μουμουλίδης Θέμης ερωτούν τον Υπουργό Εργασίας για το τι προτίθεται να κάνει με τα δάνεια που έχει χορηγήσει ο ΟΕΚ και υπολογίζονται στα 85.000 σε ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας όπως πολύτεκνους , ΑΜΕΑ, σεισμόπληκτους. Ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν προτίθεται να διαγράψει τα πανωτόκια των δανείων αυτών αλλά και αν το Υπουργείο σχεδιάζει να αξιοποιήσει την περιουσία του ΟΕΚ και από ποιον φορέα.

Πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος Υπαλλήλων με δελτίο τύπου είχε θίξει το θέμα, το οποίο αγγίζει ευαίσθητες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες και οι οποίες δεν υπόκειται σε καμιά απολύτως ρύθμιση εδώ και πέντε χρόνια.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η τελευταία ρύθμιση των δανείων αυτών αφορούσε μόνο την πρόωρη προεξόφληση του δανείου με διαγραφή τμήματος του χορηγηθέντος κεφαλαίου του δανείου το 2011.

{pdf}images/pdf/erotisisuriza.pdf{/pdf}

Share this article

ΠΑΝ.ΣΥ.Π.Ο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ - τ.ΟΕΕ - τ.ΟΕΚ ιδρύθηκε το 2014 μετά από σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελληνίων Συλλόγων Υπαλλήλων των Οργανισμών Εργατικής Εστίας & Κατοικίας.


Πρώτη προτεραιότητα είναι η επανίδρυση των δύο καταργημένων οργανισμών του ΟΕΚ & ΟΕΕ σε έναν ενιαίο Οργανισμό, η επανεκκίνηση των προγραμμάτων στέγασης του ΟΕΚ και μετεργασιακής μέριμνας του ΟΕΕ.