Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ερώτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Υπουργό Εργασίας

Το ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με την καθυστέρηση ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης, φέρνει στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής ΡεθύμνουΓιάννης Α. Κεφαλογιάννης. Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου, ζητώντας να ολοκληρωθεί άμεσα ο απαραίτητος έλεγχος των ενστάσεων επί των προσωρινών πινάκων, προκειμένου να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων και να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, προκειμένου οι δικαιούχοι να τοποθετηθούν στους δήμους που έχουν επιλεγεί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Με δεδομένο ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τη μέρα που γνωστοποιήθηκαν από τον ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες με τα αποτελέσματα της κοινωφελούς εργασίας σε δήμους όλης της χώρας, το τελευταίο διάστημα επικρατεί τεράστια ανησυχία στους ανέργους που έχουν καταθέσει αίτηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και είτε έχουν εγκριθεί στους προσωρινούς πίνακες είτε εκκρεμεί η διαδικασία εξέτασης της ένστασης που κατέθεσαν. Είναι ξεκάθαρο ότι, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η ανεργία αποτελεί ένα φαινόμενο με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις, και, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος και να τοποθετηθούν οι δικαιούχοι στους δήμους που έχουν επιλεγεί.

Επειδή το πρόγραμμα αναμένεται να καλύψει 24.451 θέσεις στους 274 δήμους της χώρας και επομένως το πρόγραμμα αφορά ένα σημαντικό αριθμό ωφελούμενων, οι οποίοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί αρκετά από την αρχική καθυστέρηση ανακοίνωσης του προγράμματος.

Επειδή, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, που έχει την αρμοδιότητα για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Επειδή η διαδικασία ελέγχου των ενστάσεων έχει ξεκινήσει από τις 17 Φεβρουαρίου.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Ποτέ θα ολοκληρωθεί ο απαραίτητος έλεγχος των ενστάσεων επί των προσωρινών πινάκων, προκειμένου να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων και να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου οι δικαιούχοι να τοποθετηθούν στους δήμους που έχουν επιλεγεί;

Share this article