Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση Εργασίας Παρασκευή 01-04-2022

ΠΟΠΟΚΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                         

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα

Τηλ- Fax: 2103313732

grammateia@popokp.gr

grammateia.popokp@gmail.com

Αθήνα, 30-3-2022
Αρ.Πρωτ: 4024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στον ΟΑΕΔ μέλη ΠΟΠΟΚΠ

Την Τρίτη 29.3.2022 ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διαβούλευση του Νομοσχεδίου «ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΞΑΝΑ» του Υπουργού Εργασίας, στο οποίο αποτυπώνεται χωρίς καμία αμφιβολία και περιθώριο παρερμηνείας η ξεκάθαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης εναντίον των ανέργων και της στεγαστικής πολιτικής την οποία υποτίθεται ότι ανέλαβε ο Ο.Α.Ε.Δ., ως καθολικός διάδοχος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Οι άνεργοι, μέσα από το νομοσχέδιο, μετατρέπονται σε επαγγελματίες καταρτιζόμενους, προς όφελος των ιδιωτικών φορέων κατάρτισης και τιμωρούνται, με διαγραφή από τα μητρώα, εάν αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας από αυτές που τους προσφέρονται. Όσο για τη στεγαστική πολιτική, αντί μέριμνας για την υλοποίηση προγραμμάτων, προβλέπεται «πλιάτσικο» (δυστυχώς, τα εισαγωγικά μάλλον αποτελούν πλεονασμό..). Επίσης, για τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, με τη μορφή που είχαν έως σήμερα, το νομοσχέδιο τηρεί σιγή ιχθύος.

Το Δ.Σ. της ΠΟΠΟΚΠ αποφάσισε την προκήρυξη Πανελλαδικής στάσης εργασίας για την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 από τις 12.00 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου, με παράλληλες κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ μέλη της ΠΟΠΟΚΠ (τ.ΟΕΚ-ΟΕΕ) και ζητάμε :

  • την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου
  • Την προστασία των αποθεματικών που έχουν συγκεντρωθεί από τους εργαζόμενους υπέρ του ΟΕΚ -ΟΕΕ
  • την άμεση εκπόνηση νέων στεγαστικών προγραμμάτων

Καλούμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα στις κατά τόπου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν και για την Αττική σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας, την Παρασκευή, ώρα 12.30 μμ.

Share this article