Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντός του μήνα οι ρυθμίσεις των δανείων του ΟΕΚ - Γενικός Γραμματέας Υπ.Εργασίας Ανδ.Νεφελούδης στην ΕΡΤ

Μέσα στις επόμενες ημέρες  και σε κάθε περίπτωση εντός του Ιανουαρίου θα υπογραφτεί η Υπουργική Απόφαση για τα δάνεια του ΟΕΚ που έχουν χορηγηθεί από ίδια κεφάλαια ΟΕΚ καθώς και για τα διαμερίσματα ΠΑΚΑΔΙ του ΟΕΚ.Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέα του Υπουργειου Εργασίας , Ανδ.Νεφελούδης.

Οι ρυθμίσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο παρεμβάσεων, τρίπτυχο των προγραμμάτων του ΟΕΚ.

Η πρώτη παρέμβαση είναι οι ρυθμίσεις των οριστικών παραχωρητηρίων των εργατικών κατοικιών, οι ρυθμίσεις των δανείων του ΟΕΚ από ίδια κεφάλαια καθώς και οι ρυθμίσεις των δανείων που έχουν χορηηθεί από τις τράπεζες και ο ΟΕΚ επιχορηγούσε το επιτόκιο τους. Όμως επειδή στην κατηγορία των δανείων της επιδότησης του επιτοκίου, εμπλέκονται οι τράπεζες, το θέμα είναι σύνθετο. Όμως , όπως δήλωσε ο ΑΝΔ.Νεφελούδης, το Υπουργείο θα κάνει ότι μπορεί για να έρθουν και για αυτή την κατηγορία των δανείων νέες ρυθμίσεις.

Το σημαντικότερο αφορά όμως , όπως τόνισε, και τις προγραμματικές θέσεις της Κυβέρνησης από το 2015 και αφορούν το θέμα της στεγαστικής πολιτικής. Το θέμα το επεξεργάζονται  ομάδες εργασίας.

Τί σημαίνει νέα στεγαστική πολιτική. Όπως δήλωσε, ο ΟΕΚ έκλεισε βίαια, δεν αντικαταστάθηκε με τίποτα... καθολικός διάδοχος ορίστηκε ο ΟΑΕΔ, όμως δεν μπορει να ασκήσει αυτόνομα στεγαστική πολιτική.

 

 

 

Share this article