Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάφεια μεταπτυχιακών & διδακτορικών στο δημόσιο - Συστήνεται τριμελής επιτροπή στο ΑΣΕΠ για τους υπαλλήλους που καταθέτουν ενστάσεις

Λύση στο ζήτημα των ενστάσεων για μεταπτυχιακούς τίτλους ή διδακτορικά διπλώματα που έχουν καταθέσει δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους κατά τη διαδικασία κατάταξης σε μισθολογικά κλιμάκια ή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά τη συμμετοχή τους σε διαδικασίες κρίσεων για θέση ευθύνης επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης να λύσει μέσω του ΑΣΕΠ

 

Ειδικότερα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία ΄Ολγα Γεροβασίλη υπέγραψε την απόφαση και εκδόθηκε χθες το βράδυ σε ΦΕΚ η συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής στο ΑΣΕΠ η οποία θα εξετάζει ενστάσεις επί της συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών υπαλλήλων με υψηλά εκπαιδευτικά προσόντα.

 

Ορίζεται ότι η Επιτροπή, είναι τριμελής και αποτελείται από ένα μέλος του Α.Σ.Ε.Π., ως Πρόεδρο, με τον νόμιμο αναπληρωτή του και δυο μέλη του Α.Σ.Ε.Π., ως μέλη, με τους νόμιμους αναπληρωτές τους. Για την υποβοήθηση του έργου της Επιτροπής, ως γραμματείς της Επιτροπής, με τους αναπληρωτές τους ορίζονται υπάλληλοι του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί συλλογικών οργάνων και στα μέλη της δεν θα καταβάλλεται αμοιβή. Η θητεία των μελών της Επιτροπής είναι τριετής.

Έτσι οι ενστάσεις οι οποίες υποβάλλονται κατά των αποφάσεων που απορρίπτουν τη συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων εξετάζονται από ειδική τριμελή επιτροπή του ΑΣΕΠ.

Το κομβικό στοιχείο της υπόθεσης είναι, μεταξύ άλλων, ότι πρόσθετα μισθολογικά κλιμάκια λαμβάνουν οι προσοντούχοι εργαζόμενοι στο δημόσιο μόνο εφόσον υπάρχει συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, με το αντικείμενο απασχόλησής τους.

Στα συνημμένα έγγραφα το ΦΕΚ

 

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/176764/bloko-meso-asep-sta-mi-symvata-me-tis-theseis-metaptyxiaka

Share this article

Συνημμένα αρχεία: